Fogászati kezelések, szájsebészeti beavatkozások (fog implantátumok, bölcsességfog eltávolítás) valamint szájhigiénés kezelések (fogkőleszedés, fogkő eltávolítás).
 

 

Fogkő eltávolítás - Paradontológia

Fogágybetegség kezelése
Fogkőleszedés, fogkő eltávolítása: Budapest XV. - Újpest, Rákospalota, BudakesziA fogíny a szájüregben normális, egészséges körülmények között is fertőzött környezetben helyezkedik el, ugyanis több millió mikroorganizmus van a szánkban. Helyes szájhigiéne mellett is állandó gyulladásos reakció van az ínyszélben, de ezt nem látjuk, mert ha rendszeresen és alaposan eltávolítjuk a lepedéket és az ételmaradékot, akkor a baktériumok egy harmónikusan működő közösséget alkotnak.

Viszont, ha ez nem történik meg, akkor a lepedék összetétele megváltozik és túlsúlyba kerülnek a betegséget okozó bacik és kialakul egy szabad szemmel is jól látható gyulladásos folyamat az ínyben. Tulajdonképpen az ínygyulladás a szervezet normális reakciója arra, ha valaki nem mos fogat. Ez a reakció mindenkinél más és más. Valakinél az íny megduzzad, színe élénk piros-vörös és vérzékeny, míg másnál az íny pusztul, zsugorodik és visszahúzódik a gyökér irányába. A fog érzékeny nyaki területe elveszíti szigetelését, érzékeny lesz a hidegre, melegre, édesre, sósra, fogmosásra stb.

A fogmeder pusztulása, a gyökérhártya gyulladása és a gyökérhártyarostok pusztulása miatt a fogak meglazulnak, végül kiesnek. Előzze meg a paradontológiai betegségeket helyes szájhigiéniával és megfelelő fogászati kezeléssel, rendszeres fogkőeltávolítás ajánlott!

Szájhigiéniai tanácsok:
-    Használjon puhasörtéjű fogkefét
-    Ajánlott a napi kétszeri fogmosás
-    Háromhavonta cserélje le a fogkeféjét
-    Fogselyem használata (nélkülözhetetlen a fogkefe számára nehezen elérhető területek tisztítására)
-    Félévente keresse fel fogorvosát a szükséges ellenőrző vizsgálatok és fogorvosi tisztítás (fogkőleszedés) miatt

A fogászat ezen területe nagyon összetett és akár több orvos együttműködésére is szükség van hogy sikeres legyen a beavatkozás. Nálunk egy olyan orvosi csapat dolgozik, akik több éve ismerik egymás munkásságát és sok korházi tapasztalatot szereztek, így könnyedén megbírkoznak a bonyolultabb feladatokkal is. Ha szeretné, egy precíz szakorvosokra bízni egészségét kérem, hívja fogászati rendelőnket bizalommal!

Fogágybetegsége, fogköve van? Kérjen időpontot konzulációra:
 

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés