Fogtechnika, fogpótlás a XV. kerületben

A fogtechnikus feladata a rögzített és a kivehető fogpótlások elkészítése. Az, hogy a foghiányt milyen módszerrel pótoljuk, attól függ, hogy hány fog hiányzik és a fogívből honnan és melyik fogak hiányoznak. Ezenkívül fontos a fogpótlás kiválasztásában a meglévő fogak és azok fogágyának állapota is.

/upload/files/277/81694-1403434-391-600-81ef555f73b90de58b65167b836a3c3b-14143.jpgA fogpótlásokat 3 csoportba osztjuk:
- fogakhoz rögzített fogpótlások
- állcsontra fektetett kivehető fogpótlás
- állcsontokba beültetett fogászati implantátumok

A rögzített fogpótlás lehet:
- betét (inlay, onlay): tulajdonképpen olyan, mint egy tömés, de mégsem az, mert a fogtechnikus készíti el a lenyomatvétel után. (Ilyenkor már nagyon nagy a fog koronai részén a pusztulás, de még nem kell koronát készíteni.)
- korona: az eredetileg hordó alakú fogkoronát hengeresre, párhuzamosan falúra csiszolják, a rágófelületekből is lecsiszolnak 1-2 mm-t, majd lenyomatvétel után a fogtechnikus elkészíti a borítókoronát . Erre kerül a leplezés, ami lehet porcelán vagy Gradia (ez adja meg a fog eredeti formáját) .
- híd: amikor a hiányzó műfogakat a meglévő fogakra, gyökerekre vagy implantátumokra rögzítjük
- csapos fog: azokban az esetekben, amikor a fog még az ínyből kilátszik, akkor csapos fogakkal vagy csapcsonkokkal oldható meg a fog felépítése

A kivehető fogpótlás lehet:
- részleges lemezes fogsor: a pácienseknek vannak még saját meglévő fogai, de azok száma vagy eloszlása már nem teszi lehetővé a rögzített híd készítését
- teljes lemezes fogsor: a páciens teljesen fogatlan és más megoldás nem kínálkozik, akkor alsó vagy felső kivehető protézist készítünk
- kombinált fogpótlás: a rögzített és a kivehető fogpótlások kombinációja

Implantátum vagyis művi pillér:
Egy magasabb értékű fogpótlás készítésére ad lehetőséget abban az esetben, amikor a hagyományos fogpótlás a rágás, a beszéd vagy az esztétika feltételeinek valamilyen okokból kifolyólag nem tud eleget tenni. Az állcsontban az implantátumot a csontsejtek teljesen körülnövik és így tökéletesen rögzül a csontban. Anyaga: titán.

Ha szeretné koronáit, cirkon koronáit, fogsorát, préskerámiából készülő hídjait olyan helyen készíteni ahol a technikus és a fogorvos egymás mellett dolgozik és akár a technikai készítést is megmutatják, vagy akár a páciens kívánságait ott helyben azonnal elvégzik, akkor kérje rendelőnk árajánlatát vagy ingyenes konzultációnkat!

Fogpótlásra lenne szüksége? Kérjen időpontot most:

Bejelentkezés
A PrecízDent-nél lehetősége van online is bejelentkezni, így nem kell mérgelődni a foglalt telefonok miatt. Kérjük, az elérhetőségei mellett írja le, milyen problémában tudunk segíteni, meggyorsítva ezzel a munkavégzést.
Név
E-mail
Telefon
Megjegyzés
Elolvastam és elfogadom az adatvédelmi tájékoztatót
Az időpont lemondása esetén, kérjük jelentkezzen, melyet megtehet telefonon, sms-ben, illetve email-ben, legalább 24 órával korábban. Ellenkező esetben készenléti díjat számítunk fel, melynek összege 5.000 Ft. Köszönjük!