Fogbeültetés, fog implantátum

A fogbeültetéssel (fogászati implantátum) nagy precizitással és fájdalommentesen nyerheti vissza egészséges mosolyát.


/upload/files/277/87031-7796418-400-300-c887002d2b0f7337d8df3b8f8742b772-14139.jpgHiánytalan mosoly az új évben?

A természetes fogak gyökeréhez hasonlóan a fogbeültetés a hiányzó fogat vagy fogakat stabilan és hosszútávon pótolja.

A fogászati implantátumok előnye, hogy a hiány mellett lévő fogakat nem kell lecsiszolni. Implantáció nélkül a hiány mellett álló fogakat le kell csiszolni ahhoz, hogy pótlást tudjunk készíteni. Implantátum használatával nem bántjuk a mellette álló fogakat. Nagy foghiányoknál és kivehető protézist viselő pácienseknél fix fogpótlás készíthető.

Kivehető fogpótlás

A páciensek 99%-nál ezek a pótlások mindig elkészíthetők. Akár 2 db. implantátum behelyezésével is már elkészíthető, de természetesen 3 vagy 4 implantátummal működnek a legbiztonságosabban. 

Amennyiben kivehető pótlást kell készíteni, mivel a teljes fogazat hiányzik, ezzel a módszerrel akár olyan biztonsággal rögzíthetjük a pótlást, hogy a páciens úgy érzi mintha véglegesen beragasztott, úgynevezett nem kivehető pótlása lenne.

Tisztításkor, a kivehető pótlásra jellemző módon, kipattintjuk a szájból, és ahogy végeztünk a fogmosással visszapattintjuk. A páciensnek csak a tisztításkor kell eltávolítani a pótlást, egyébként nem.

Előnye: Jó ár érték arány, kevés implantátummal is működik, nem kell hozzá vastag csontozat.
Hátránya: Minden nap tisztításkor el kell távolítani, kezdeti viseléskor nehézkes megszokási idő, utóigazítás szükséges ritka esetben. 

All-on four, All-on five

Az implantátumok behelyezése után, ha nem volt szükség csontpótlásra és a csontsűrűség is megengedi, lehetőség van ideiglenes rögzített pótlás készítésére. 

A végleges fogmű készülhet egy számítógép által tervezett és faragott Nikkel mentes fém és kerámia vagy cirkónium kerámia változatban is.

Előnye, hogy fixen, a páciens által nem kivehető módon rögzítve van, így nagyon kényelmes. Fogorvosi kontroll esetén a rendelőben a fogmű bármikor kivehető, javítható. Akár 4-5 implantátum behelyezésétől elkezdhető.

Hátrány, hogy sok esetben a leghátsó őrlőfogakat nem lehet vele pótolni, ahhoz több implantátum beültetésére van szükség amennyiben van hozzá megfelelő csontmennyiség. 

Fog Implantátum

A mai világban az implantátum egy mindennapos fogalom a gyógyászatban és a fogászatban. Nagymértékben fejlődött külső és belső formára. 20-30 évvel ezelőtti állapothoz képest sokkal szebb fogművet lehet készíteni. 

Amiben viszont nem változott semmi az a gyógyulása, mivel az emberi csont továbbra is lassan, de biztosan regenerálódik, és nagymértékben ettől függ, hogy az implantálásunk mennyire lesz tartós. Tehát amennyiben a páciensnek lehetősége van rá, hogy kivárja a szájsebész által meghatározott időt és csak utána készül el a végleges pótlás, nagyban hozzájárul a sikerhez.

A rendelőnk maximálisan kihasználja a technikai lehetőségeket, amit a legmodernebb fogászat kínál, így minden tervezésünket, teljes szájrendezésünket 3D CT (CBCT) alapján a számítógépes tervezőprogram segítségével végezzük.

Pácienseinknek lehetőségük van a hagyományosabb fém+kerámiakoronát vagy hidat választani, de abból a legmodernebb Nikkel mentes, printelt változatot vagy a szintén számítógép által faragott cirkónium koronát vagy hidat.

Rendelőnkben használt fogimplantátum

Az alábbi implantátumokat használjuk az implantáció során:

- Neobiotec

- Ankylos

 

Amennyiben szeretné egy olyan szájsebész és orvosi csapatra bízni ezt a hosszútávra készülő beavatkozást, akik csak úgy hajlandók implantálni ahogy azt eredetileg kitalálták és nem kötnek semmilyen kompromisszumot, mert így jó eséllyel akár életünk végéig élvezhetjük sajátnak tűnő fogainkat kérjen árajánlatot vagy keressen minket elérhetőségeinken.


Kérjen időpontot és szüntesse meg foghiányát most:

Bejelentkezés
A PrecízDent-nél lehetősége van online is bejelentkezni, így nem kell mérgelődni a foglalt telefonok miatt. Kérjük, az elérhetőségei mellett írja le, milyen problémában tudunk segíteni, meggyorsítva ezzel a munkavégzést.
Név
E-mail
Telefon
Megjegyzés
Elolvastam és elfogadom az adatvédelmi tájékoztatót
Az időpont lemondása esetén, kérjük jelentkezzen, melyet megtehet telefonon, sms-ben, illetve email-ben, legalább 24 órával korábban. Ellenkező esetben készenléti díjat számítunk fel, melynek összege 5.000 Ft. Köszönjük!