Szájhigiénia

Az egészséges, gondozott, szükség esetén kezelt és szanált fogazat a medicinális előnyökön túl feltétlenül magasabb rendű és jobb életminőséget jelent. A panasz és fájdalommentesség növeli a komfortérzetet, a munkabírást. A szép, szabályos és ápolt fogazat biztos fellépést eredményez, belső harmóniát biztosít.

A szájhigiénikusok tevékenysége sokkal szűkebb körű, mint a fogorvosoké, nem végeznek olyan munkát, amit a fogorvos ne tudna megcsinálni, de ezeket a célzott feladatokat mégis alaposabban, több időt rászánva végzik el. Rendelőnkben három szájhigiénikus dolgozik, akik maximálisan a páciensek igényeit próbálják kielégíteni. Ismerje meg őket!


Miért van szükség a szájhigienikusra?

A szájhigiénikus feladata a szájüreg és a fogazat betegségeinek megelőzése (a fogszuvasodás és a fogágybetegségek, rosszindulatú folyamatok kifejlődésének meggátolása):
- káros tényezők (alkohol, drog, cigaretta) távoltartása egészségneveléssel
- várandós kismamák tanácsadása
- feladata a fogászati és a stomato – akológiai szűrés
- az ellátó tömésszélek, magas tömések megszűntetése, polírozása
- a fogakra található lepedék kimutatása, megfejtése
- a helyes fogmosási technika megtanítása a fogkrémek közötti különbségek ismertetése illetve a megfelelő fogkrémek kiválasztása.
- általános és fogászati betegfelvétel
- szájhigiénes felvilágosítás óvodákban, iskolákban, idősek otthonában, kórházakban.
- professzionális fogtisztítás, fogkő eltávolítás, gyökérsimítás, polírozás
- fokozottan veszélyeztetett páciensek kiszűrése tesztek elvégzése fogszuvasodás esetén
- nyáltermelés meghatározása, szájszárazság kiszűrése
- professzionális fluorizálás szükség esetén
- fogászati megelőzés kisgyermekkorban, iskoláskorban
- fogszuvasodás távoltartása barázdazárással
- a megváltozott szájhigiénés viszonyok (korona, híd, fogászati implantátum, fogszabályozó készülékek, fogsor) után megfelelő tanácsadás
- rendelői fogfehérítés
- speciális fogtisztító eszközök használatának megtanítása és gyakoroltatása
 

A kezelés menete (nem akkut esetben) a következő:
Minden tömés és fogmű (korona, híd, implantátum, fogsor) élettartamát nagyban befolyásolja a száj tisztasági foka, ezeket a szájhigiénikus tevékenysége elengedhetetlenül fontos.
Első lépés a professzionális fogtisztítás (a fogkövek és az elszíneződések eltávolítása, polírozás), szükség esetén a fogakon található lepedék megfestése és otthoni szájápolásra vonatkozó tanácsok. Tulajdonképpen a legoptimálisabb, ha a szájhigiéne javítása után kezdődnek a fogorvosi beavatkozások (tömések, gyökérkezelések,húzások és a hiányzó fogak pótlása). Rendelőnkben 1-2 év garanciát vállalunk (a pótlástól függően) az elvégzett beavatkozásokra, de ennek az a feltétele, hogy a páciens legyen olyan kedves felkeresni szájhigiénikusainkat minimum 6 havonta a fogorvosi kezelések után (panaszmentesség esetén is). Minden kontroll díjmentes.

Szájhigiéniai problémája van? Kérjen időpontot most:

Bejelentkezés
A PrecízDent-nél lehetősége van online is bejelentkezni, így nem kell mérgelődni a foglalt telefonok miatt. Kérjük, az elérhetőségei mellett írja le, milyen problémában tudunk segíteni, meggyorsítva ezzel a munkavégzést.
Név
E-mail
Telefon
Megjegyzés
Elolvastam és elfogadom az adatvédelmi tájékoztatót
Az időpont lemondása esetén, kérjük jelentkezzen, melyet megtehet telefonon, sms-ben, illetve email-ben, legalább 24 órával korábban. Ellenkező esetben készenléti díjat számítunk fel, melynek összege 5.000 Ft. Köszönjük!