Fogkő eltávolítás - Paradontológia

Fogágybetegség kezelése
A fogíny a szájüregben normális, egészséges körülmények között is fertőzött környezetben helyezkedik el, ugyanis több millió mikroorganizmus van a szánkban. Helyes szájhigiéne mellett is állandó gyulladásos reakció van az ínyszélben, de ezt nem látjuk, mert ha rendszeresen és alaposan eltávolítjuk a lepedéket és az ételmaradékot, akkor a baktériumok egy harmónikusan működő közösséget alkotnak.

/upload/files/277/77577-6046912-170-113-78c87c5ef1c84a9553cfb4ab511d3dd2-14144.jpgViszont, ha ez nem történik meg, akkor a lepedék összetétele megváltozik és túlsúlyba kerülnek a betegséget okozó bacik és kialakul egy szabad szemmel is jól látható gyulladásos folyamat az ínyben. Tulajdonképpen az ínygyulladás a szervezet normális reakciója arra, ha valaki nem mos fogat. Ez a reakció mindenkinél más és más. Valakinél az íny megduzzad, színe élénk piros-vörös és vérzékeny, míg másnál az íny pusztul, zsugorodik és visszahúzódik a gyökér irányába. A fog érzékeny nyaki területe elveszíti szigetelését, érzékeny lesz a hidegre, melegre, édesre, sósra, fogmosásra stb.

A fogmeder pusztulása, a gyökérhártya gyulladása és a gyökérhártyarostok pusztulása miatt a fogak meglazulnak, végül kiesnek. Előzze meg a paradontológiai betegségeket helyes szájhigiéniával és megfelelő fogászati kezeléssel, rendszeres fogkőeltávolítás ajánlott!

Szájhigiéniai tanácsok:
-    Használjon puhasörtéjű fogkefét
-    Ajánlott a napi kétszeri fogmosás
-    Háromhavonta cserélje le a fogkeféjét
-    Fogselyem használata (nélkülözhetetlen a fogkefe számára nehezen elérhető területek tisztítására)
-    Félévente keresse fel fogorvosát a szükséges ellenőrző vizsgálatok és fogorvosi tisztítás (fogkőleszedés) miatt


A fogászat ezen területe nagyon összetett és akár több orvos együttműködésére is szükség van hogy sikeres legyen a beavatkozás. Nálunk egy olyan orvosi csapat dolgozik, akik több éve ismerik egymás munkásságát és sok korházi tapasztalatot szereztek, így könnyedén megbírkoznak a bonyolultabb feladatokkal is. Ha szeretné, egy precíz szakorvosokra bízni egészségét kérem, hívja fogászati rendelőnket bizalommal!

Fogágybetegsége, fogköve van? Kérjen időpontot konzulációra:

Bejelentkezés
A PrecízDent-nél lehetősége van online is bejelentkezni, így nem kell mérgelődni a foglalt telefonok miatt. Kérjük, az elérhetőségei mellett írja le, milyen problémában tudunk segíteni, meggyorsítva ezzel a munkavégzést.
Név
E-mail
Telefon
Megjegyzés
Elolvastam és elfogadom az adatvédelmi tájékoztatót
Az időpont lemondása esetén, kérjük jelentkezzen, melyet megtehet telefonon, sms-ben, illetve email-ben, legalább 24 órával korábban. Ellenkező esetben készenléti díjat számítunk fel, melynek összege 5.000 Ft. Köszönjük!